Svečanim proglašenjem i uručenjem priznanja zaokruženo je sedamnaesto izdanje akcije „Medalja Lajoša Vermeša“ kroz koju se nagrađuju najbolji sportisti Subotice u jednoj kalendarskoj godini.

Žiri sastavljen od 30 članova je putem stranica nedeljnika „Nove Subotičke novine“ davao svoj komentar o uspesima sportista u 2022. godini, i to u apsolutnoj kategoriji, a najbolji su na kraju nagrađeni prigodnim priznanjima – plaketama i medaljama. Akciju „Medalja Lajoša Vermeša“ sprovodi Sportsko-rekreativno udruženje „Vermeš 1860“, uz podršku lokalne samouprave, Sportskog saveza Subotice, te prijatelja i donatora akcije i „Novih Subotičkih novina“ kao medijskog partnera.

Prvo mesto pripalo je Sebastijanu Nađu, rvaču Spartaka, ali i Svetskom prvaku, koji je i 2019. godine imao priliku da osvoji prvo mesto u ovom takmičenju. Drugoplasirani sportista je plivač Spartaka Andrej Barna, dok je treće mesto pripalo Tijani Filipović, fudbalerki Spartaka.

U tesnoj konkurenciji za najbolji klub godine izabran je Muški odbojkaški klub Spartak. Memorijalno priznanje „Luka Andrašić” dobio je hokaješki sudija Tibor Fazekaš, a Memorijalno priznanje „Mihalj Vermeš” pripalo je Ali Arsalanu.

Priznanja su uručili Gordana Vermeš, supruga Mihalja Vermeša (unuka Lajoša Vermeša), Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu, i Nikola Stantić, sportski novinar i organizator akcije.