O NAMA

Rvački klub „Spartak“ je najtrofejniji klub u Subotici. Ekipni prvaci države su bili 21 put. Takmičari Spartaka su osvojili preko 40 evropskih, svetskih i olimpijskih medalja.

OSNIVANJE SPORTSKOG DRUŠTVA

Srednjoškolska omladina Subotice, okupljena u USAOV-u, osnovala je u subotu, 21. aprila 1945. godine, Fiskulturno omladinsko sportsko društvo Jovan Mikić-Spartak, s fudbalskom, atletskom, stonoteniskom, gimnastičkom, odbojkaškom, košarkaškom i teniskom sekcijom.

Novi naziv je bio: Radničko fiskulturno društvo Jovan Mikić-Spartak. Društvo je imalo sekcije u fudbalu, atletici, stonom tenisu, šahu, rvanju, boksu, odbojci, košarci, plivanju i vaterpolu, hokeju na ledu, tenisu, biciklizmu, kuglanju, mačevanju, rukometu i gimnastici.

Masovnost: 2.307 članova koji aktivno učestvuju u radu 16 sekcija, u toku ove godine temeljno su bili obuhvaćeni fiskulturnim radom. Svaki 42. Subotičanin član je Spartaka.
Svestranost: „Pravilan fizički razvoj pružimo našem čoveku” – stoji na ulazu u dvoranu FD Spartaka. To je parola kojom se društvo zaista rukovodi u svom radu. Svakom članu društva pružena je mogućnost da se bavi sa više grana sportova. Mnogi članovi ovog društva takmičili su se ove godine u raznim sportskim disciplinama. Tako su Piroška Kolar, poznata atletičarka, Vilim Harangozo, prvak u stonom tenisu, učestvovali u takmičenju industrijskih preduzeća i kombinata.
Kvalitet: Visoko je podignut kvalitet sportskih sekcija ovog društva. u 1947. godini članovi Spartaka osvojili su 11 državnih prvenstava. Dvadeset i dva člana Spartaka u ovoj godini su branili boje naše države na raznim međunarodnim utakmicama, a dva državna rekorda u lakoj atletici pripadaju članicama Spartaka.

Danas Rvački klub „Spartak“ je registrovan kao Udruženje građana i broji 98 aktivnih sportista, 9 trenera.

Postignuti su mnogobrojni visoko rangirani rezultati.

Najveći ponos Nam je Olimpijsko zlato Rio De Janeiro 2016, osvojeno od strane rvača Davora Štefaneka. Davor Štefanek je i predsednik RK „Spartak“.

Proglašen je za najboljeg rvača sveta. Nagrada je uručena na Svetskom prvenstvu u Parizu krajem avgusta.

 

U Subotici, 31.08.2019                                                             

RVAČKI KLUB SPARTAK

Damir Šabić, predsednik kluba

ISTORIJAT I OSVAJAČI MEDALJA
UPRAVNI ODBOR
TRENERI
TAKMIČARI