U Velikoj većnici Gradske kuće svečano su proglašeni najbolji sportisti Subotice za 2023 godinu u tradicionalnoj akciji „Sportista godine Subotice“ koju zajednički organizuju Grad Subotica, Sportski savez grada Subotice i „Nove Subotičke novine”.

Titulu najboljeg sportiste za 2023. godinu poneo je rvač Spartaka i reprezentativac Srbije, Ali Arsalan, dok je za najbolji sportski kolektiv proglašen Ženski fudbalski klub Spartak. Rvački klub Spartak je zauzeo treće mesto u konkurenciji klubova.

 Pošto je Ali bio sprečen da prisustvuje svečanoj ceremoniji zbog obaveza prema reprezentaciji Srbije, pehar najboljem sportisti i veliki prelazni pehar od gradonačelnika Subotice, Stevana Bakića primio je predsednik rvačkog kluba Spartak, Damir Šabić.  

Gradonačelnik Bakić je čestitao svim dobitnicima i naglasio „ Nije bitno da li imam priliku da razgovaram sa osvajačima najvrednijih svetskih i evropskih medalja, ili sa decom koja tek ulaze u svet sporta, njihova energija je jednaka, njihov optimizam je zarazan, a predanost sportista pokazuje nam kako se stiže do rezultata. Prvo postaviš cilj, a onda radiš uporno, svakodnevno, koristiš pomoć stručnjaka, razvijaš svoje veštine i talente kako bi taj cilj ostvario. Deluje jednostavno, ali baš i nije tako. Zato uvek to govorim, a ponoviću i danas, sportisti su najbolji ambasadori Subotice. Dokaz za to je i ova zastava koja je juče, u popodnevnim časovima, stigla iz Brisela, jer je komisija koja radi pri Evropskom parlamentu u Briselu proglasila Suboticu ’Evropskim gradom sporta“ za 2024. godinu. Ponosan sam na način na koji smo je primili. Odbranili smo dostojanstvo i Grada Subotice, i naše Srbije. Pokušali su neki da nas uvuku da nanesemo mrlju na ugled Subotice i Srbije. Nismo to dozvolili, priznali su svoju grešku. Subotica je, činjenica je, grad koji ima i bogatu sportsku tradiciju i zaista zaslužuje ovo priznanje”

Pored Alija nagrađena su i  dva mlada rvača Spartaka. Među juniorima na šestoj poziciji se našao Uroš Krstin dok je u konkurenciji pionira Dragan Tankosić zauzeo drugo mesto.