Rvač Spartaka, Ali Arsalan osvojio je bronzanu medalju na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u rvanju koje je održano u Srbiji u Beogradskoj Štark Areni od 16. do 24. septembra u beogradskoj Štark Areni. 

U konkurenciji 1.150 rvača iz čak 99 zemalja. reprezentacija Srbije nastupila je sa 20 takmičara koji su osvojili pet medalja, od kojih jednu zlatnu i četiri bronzane. Među osvajačima medalja našao se i član subotičkog Spartaka, Ali Arsalan koji je u dresu reprezentacije Srbije osvojio bronzanu medalju u rvanju grčko rimskim stilom u kategoriji do 72 kg.   

Arsalan je put do bronzane medalje počeo tesnom pobedom nad takmičarom iz Indije. Zatim je u četvrtfinalu izgubio od Roberta Fritscha iz Mađarske sa 13:10, koji se plasirao u finale i “povukao” Alija u repesaž. Na putu do medalje usledila su dva tehnička tuša, prvo je sa 12:3 savladao Jamola Jumabeava iz Uzbekistana da bi u odličnoj borbi za bronzanu medalju za samo tridesetak sekundi pobedio rvača iz Japana, Shingo Haradu sa 9:0. Zlatnu medalju osvojio je Ibrahim Ghanem iz Francuske, srebrnu Atila Fritsch iz Mađarske a bronzanu pored Alija i Selcuk Can iz Turske.   

Veliku podršku na Svetskom prvenstvu pružili su mu Davor Štefanek i predsednik Rvačkog kluba Spartak, Damir Šabić. Njegova bronzana medalja je ukupno četrdeseta koju su osvojili rvači Spartaka na velikim takmičenjima.