Sportsko društvo železničara „Jovan Mikić Spartak” svečano je proglasilo najbolje sportiste za 2021. godinu među svojim članicama na prigodnoj svečanosti koja je održana u amfiteatru Otvorenog univerziteta.

Među nagrađenima posebno mesto našlo se i za Rvački klub Spartak koji je proglašen za najbolji sportski kolektiv u 2021 godini. Posebno nagradu dobio je i Sreten Damnjanović za dugogodišnji rad kao sportski radnik.  

Najbolji sportista senior je Andrej Barna plivač Spartaka, za najbolju sportistkinju proglašena je Tijana Filipović fudbalerka Spartaka. Za najbolji kolektiv u 2021 godini proglašen je Rvački klub Spartak. Najbolji trener je Boris Arsić, šef struke ŽFK Spartak. Nagrada za najboljeg dugogodišnjeg sportskog radnika otišla je u ruke Sretena Damnjanovića. 

Nagrađene je predstavio Milan Vučković, predsednik SDŽ Spartak.  – Andrej Barna je član Plivačkog kluba Spartak koji se trenutno nalazi u Americi na postdiplomskim studijama. Na Evropskom prvenstvu u Budimpešti oborio je nacionalni rekord na 50 metara slobodnim stilom. Zatim je na Olimpijskim igrama u Tokiju na trci 100 metara slobodnim stilom u polufinalu oborio 13 godina star nacionalni rekord Milorada Čavića rezultatom 47.94 čime je zauzeo 9 mesto. Sve ove rezultate Barna je ostvario posle teške operacije što pokazuje njegovu voljnu i moralnu snagu. 

Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Rvački klub Spartak,  najtrofejniji subotički sportski kolektiv koji se ove godine okitio 23 ekipnom titulom prvaka države. Subotičani su na završnom plej ofu koji je održan u Kanjiži u finalu savladali Proleter sa 5:3. Pehar je u ime kluba primio trener Stojan Štefanek koji je proglašen za najboljeg rvačkog trenera u državi. 

  

Za najboljeg dugogodišnjeg sportskog radnika proglašen je Sreten Damnjanović, koji je skoro 60 godina u sportu. Iza sebe je imao 22 godine veoma uspešne profesionalne rvačke karijere. Nastupio je u 1960 mečeva i od toga u 1775 pobedio. Trener reprezentacije bio je u nekoliko navrata. U karijeri su mu najznačajnije titule svetskog i evropskog prvaka, te još po dva svetska i evropska odličja. Svetski prvak bio je 1971. godine u Sofiji, a evropski 1969. u Modeni. Srebra je na svetskim prvenstvima osvajao 1969. u Mard del Plati i 1973. u Teheranu, a ima još i srebro sa Evropskog prvenstva 1970. u Berlinu i bronzu 1973. u Helsinkiju. Na državnim prvenstvima bio je neporažen punih 16 godina. Učesnik je Olimpijskih igara 1968. u Meksiko Sitiju i 1972. u Minhenu kao sportista i 2012. u Londonu kao trener. Veoma je bio uspešan i kao trener, Štefanek i Petković su bili olimpijski prvaci, Memišević prvak sveta a Rizvanović prvak Evrope. – Zahvaljujem se na priznanju koje nisam baš i očekivao. S obzirom da imam već dosta godina, ponekad se i zaborave takvi, ali eto uspeli su da me iznenade i mnogo sam srećan zbog ovoga. – rekao je Sreten Damnjanović.