U Velikoj većnici Gradske kuće svečano su dodeljena priznanja u akciji Izbor sportiste godine Subotice 2021. 

Ova akcija pokrenata je 1961 godine na inicijativu lokalnog nedeljnika “Subotičke novine” a danas je zajedno realizuju grad Subotica, Sportski savez Subotice i nedeljnik “Nove Subotičke novine”. Na početku svečanosti prisutne je pozdravila Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu koja je čestitala dobitnicima vredna priznanja koja oslikavaju njihov trud i vredne sportske rezultate. Istakla je težinu godine koja je za nama, smanjeni su bili budžeti zbog Covida, ali uz pomoć države za najbolje klubove i razumevanje lokalne samouprave subotički sportisti su je uspešno okončali. Zahvaljujući razumevanju gradonačelnika Stevana Bakića u narednoj godini očekuju se lepe vesti za subotički sport, povećanje budžeta na 124 miliona dinara što će u velikoj meri pomoći klubovima. 

Prisutan je bio i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je uručio velike prelazne pehare najboljem seniorskom sportisti i najboljim klubovima, ŽFK Spartak i Rvačkom klubu Spartak. Gospodin Stevan Bakić je čestitao dobitnicima priznanja i istakao da se večeras vidi raskoš vrednih rezultata subotičkih sportista što je još jedan pokazatelj epiteta Subotica – grad sportova.  

Nagrađene je pozdravio i Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije. Davor je ostavio upečatljiv trag u ovoj akciji pošto je osam puta bio proglašen za najboljeg sportistu Subotice. 

Među nagrađenima značajna mesta zauzeli su i takmičari Rvačkog kluba Spartak. Ekipno su proglašeni za najbolji sportski kolektiv zajedno sa ŽFK Spartak. U seniorskoj konkurenciji Sebastian Nađ zauzeo je drugo mesto iza plivača Andreja Barne koji je na Olimpijskim igrama oborio dva nacionalna rekorda. Među juniorima treće mesto je pripalo rvaču Marku Kopunoviću, prvaku na Kupu Srbije, kadetskom prvaku države a na pobedničko postolje se popeo i na juniorskom prvenstvu Srbije osvojivši treće mesto.