Nakon godinu dana pauze u Subotici je u organizaciji Rvačkog kluba Spartak 8. maja održan 15. po redu Memorijalni turnir u rvanju grčko rimskim stilom „Refik Memišević Brale“, koji se godinama održava u znak sećanja na jednog od najboljih rvača Spartaka.

Ove godine je nastupilo osam rvačkih kadetskih reprezentacija: Hrvatska, Moldavija, Češka, Švedska, Izrael, Rumunija, Slovačka i domaćin Srbija. BIla je ovo idealna prilika za mlade takmičare da provere formu pred velika takmičenja koja ih očekuju.

Turnir je otvorio Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza grada Subotice koji je istakao kako je Subotica grad sportova, ali i grad rvanja sa izuzetnom tradicijom i rezultatima koje postiže Rvački klub Spartak sa 24 ekipne titule prvaka države i preko 40 pojedinačnih medalja njihovih takmičara na Olimpijskim igrama, Svetskim i Evropskim prvenstvima.

Ekipno prvo mesto osvojila je reprezentacija Hrvatske sa 147 bodova, samo dva više od drugoplasirane Moldavije, dok je Srbija sa 127 bodova osvojila treće mesto. Ipak, najbolji utisak su ostavili takmičari iz Moldavije koji su bili prvi u petr kategorija. Što se reprezentativaca Srbije tiče, srebrene medalje su osvojili Aleksandar Berarov, Antal Vamoš, David Molnar i Marko Kopunović.

Najbolji rvač u Braletovoj kategoriji, 110 kg, je Artur Sarkisjan iz Češke kome je pobednički pehar uručila Ljiljana Memišević, žena pokojnog Braleta. Za najboljeg rvača tunira proglašen je Solovei Aleksandru iz Moldavije. On je u finalu kategorije do 71 kg savladao srpskog reprezentativca Antala Vamoša. Njemu je priznanje uručio Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice.

Rezultati:

  • 45 kg: Amare Fetene (Izrael), Antolija Tinku (Moldavija), Filip Čapka (Češka),
  • 48 kg: Maksim Sarmanov (Moldavija), Filip Mikulić (Hrvatska),
  • 51 kg: Konstantin Lungu (Rumunija), Renato Osmanović (Hrvatska), Filip Bartošik (Češka),
  • 55 kg: Pavel Denisenko (Moldavija), Aleksandar Berarov (Srbija), Gamelius Jan Algot (Švedska),
  • 60 kg: Ruslan Šatrov (Izrael), Ajhan Ilias (Švedska), Matej Rebić (Hrvatska), Julian Vasili Lungu (Rumunija),
  • 65 kg: Vasile Žabica (Moldavija), Stanislav Taraba (Češka), Mihael Lukač (Hrvatska), Luka Ivančić (Hrvatska),
  • 71 kg: Aleksandru Solovei (Moldavija), Antal Vamoš (Srbija), Miloš Perović (Srbija),
  • 80 kg: Mihail Gutu (Moldavija), Hamza Sertkanu (Švedska), Josip Benko (Hrvatska), Branko Đukić (Srbija),
  • 92 kg: Marko Milanović (Hrvatska), David Molnar (Srbija), Antonio Radičević (Hrvatska),
  • 110 kg: Artur Sarkisjan (Češka), Marko Kopunović (Srbija), Mate Vudrag (Hrvatska).

 

VIŠE FOTOGRAFIJA MOŽETE POGLEDATI KLIKOM OVDE