U Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici svečano su proglašeni dobitnici priznanja u tradicionalnoj akciji „Sportista godine Subotice“ koju zajednički organizuju Grad Subotica, Sportski savez grada Subotice i „Nove Subotičke novine”. Titulu najboljeg sportiste Subotice za 2020. godinu poneo je Davor Štefanek, rvač Spartaka. Za najuspešniji  sportski kolektiv progalšen je Tenis klub Spartak. Svečanom proglašenju najboljih sportista i sportskih kolektiva Subotice prisustvovali su gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice.

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić zahvalio se svim dobitnicima a posebno olimpijskom šampionu  – Čestitam svim sportistima koji su ove godine zaslužili nagrade, ali i svima onima koji nisu na rang-listama. Najviše pohvala, svakako, zaslužuju Tenis klub Spartak, najbolji sportski kolektiv Subotice, i po osmi put najbolji sportista – Davor Štefanek. Naš sjajni rvač, naš svetski prvak i olimpijski pobednik oprašta se od takmičarske karijere, a verovatno nema boljeg načina da mu se Subotica oduži za sve radosti koje nam je priredio i da mu poželi sreću u daljem sportskom radu od priznanja ‘Sportista godine’.

Priznanja najboljima u konkurenciji pionira uručio je Atila Kikić, predsednik Skupštine Sportskog saveza Subotice, najboljim juniorima Sreten Damnjanović, predsednik Sportskog saveza Subotice, a najboljim seniorima Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine. Najboljim sportskim kolektivima priznanja je uručio Nikola Stantić, urednik sportske rubrike u „Novim Subotičkim novinama”.

Velike prelazne pehare predao je gradonačelnik Stevan Bakić. Umesto Davora Štefaneka, koji zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao da prisustvuje današnjoj dodeli priznanja, prelazni pehar je primio njegov otac, Damir Štefanek.

Po tradiciji biraju se 10 najboljih sportista utri kategorije: seniori, juniori i pioniri. Rvački klub Spartak može da se pohvali sa čak četiri svoja takmičara koji su se našli na rang listama deset najboljih u svojoj starosnoj kategoriji u Gradu. Pored Davora Štefaneka najboljeg sportiste Subotice na lsiti među seniorima našao se i  Sebastian Nađ koji je zauzeo 10. mesto, Marko Kopunović među juniorima Subotice plasirao se na osmo mesto dok se Nebojša Obradovića u konkurenciji pionira našao na 9. poziciji.